Magnus Andersson

Agilt är lösningen! Men vad är egentligen problemet?! (sv)

Det är aldrig lätt att genomföra en förändring, men ibland gör man det “onödigt” svårt!

Det blir onödigt svårt om man inte bottnar i frågeställningen - “Vad är egentligen problemet?!”. Jag träffar alltför många företag som påbörjar en agil transformation, utan att de riktigt förstår vilka problem de egentligen borde lösa.

Den här föreläsningen handlar om att våga vänta med att komma med lösningar.

Om att våga undvika ord som Agile, Lean, Scrum, Kanban, … Och istället undersöka frågan “varför” vi egentligen ska vara agila.

Det är min förhoppning att du ska få ett ännu starkare “varför”, och att detta hjälper dig att skapa bra förutsättningar att lyckas i din agila transformation.


Om Magnus

Magnus har en något unik bakgrund genom att tidigare varit verksam dansare, både internationellt och i Sverige. Efter danskarriären fortsatte han som civilingenjör, utvecklare, projektledare, scrum master och agil coach, på företag som TAT, Blackberry, ustwo, King och Ikea.

Men det tog honom många år av att använda agila metoder innan poletten på riktigt trillade ner. Och just detta som kommit att bli hans mission: Att hjälpa individer, hela företag och organisationer hitta sitt “varför” till att bli vara agila.

Numera är Magnus senior agil coach i Malmöbaserade zerodistance, där han hjälper företag och organisationer att förstå “varför” de behöver vara agila.